INZERCE
Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom
Vepřová krkovice se zelím a knedlíkem
Tradiční recept, který potěší každého milovníka domácí kuchyně.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Slanina
- 1 kg vepřové krkovice
- 4 lžíce olej
- 1 kus cibule
- 2 ks česnek
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
- 1 čajová lžička sůl
Zelí
- 1 Kus bílé zelí
- 1 čajová lžička jablečný ocet
- 1 čajová lžička cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180°C. Zatímco se trouba předehřívá, na pánvi na středním ohni rozpalte 2 lžíce oleje. Přidejte krkovici a opečte ji ze všech stran dozlatova.
2. Krok
Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte, dokud nebudou měkké a zlatavé. Posypte solí a kořením.
3. Krok
Přeneste krkovičku a cibuli do pekače a pečte ji v troubě přibližně 1 hodinu a 30 minut, nebo dokud není maso úplně měkké.
4. Krok
Zatímco se krkovice peče, začněte s přípravou zelí. Zelí nakrájejte na tenké proužky.
5. Krok
V kastrolu na středním ohni rozpusťte 2 lžíce másla. Přidejte zelí a smažte, dokud není měkké a zlatavé. Přidejte cukr a ocet a restujte ještě pár minut.