INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/w1BZiR1e02w4A9CAn2XQ/2b817b7a273de7742854e2e6e32341.jpeg)
Zdroj: Pixabay: RitaE
Vepřová kapsa
Vepřová kapsa je tradiční maďarské jídlo, které se skládá z božského vepřového masa dušeného v omáčce. Do kapsy vepřového maso se dávají koření a zelenina, které propouštějí svou chuť do masa. Toto jídlo je nejen chutné, ale také vypadá nádherně, takže je skvělou volbou i pro speciální příležitosti.
INZERCE
Ingredience
porce
4
K nástrojům
- 1 kg Vepřový řízek
- 1 Kus červená cibule
- 2 gerezd česnek
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- 1⁄2 čajová lžička Kotlík
Pro dušení v omáčce
- 1 Kus mrkev
- 1 Kus celer
- 1 Kus rajče
- 1⁄2 čajová lžička Majoránka
- 500 ml suché bílé víno
- 300 ml Zeleninový vývar
Pro krémovou omáčku
- 200 ml Tučná smetana
- 1 polévková lžíce Mouka
- 1 polévková lžíce máslo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Připravme maso
2. Krok
Dušme maso
3. Krok
Připravme omáčku
4. Krok
Podáváme