INZERCE

Zdroj: Youtube

Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika

Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Vepřové

  • 700 g vepřového masa krkovice Přidáno do
  • 5 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 vepřového sádla Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky mletého pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • kmín Přidáno do

Zelí

  • 1 Balení kysaného zelí Přidáno do
  • 100 g slaniny na kostičky Přidáno do
  • 2 Lžíce mouky na zaprášení Přidáno do
  • ocet Přidáno do
  • cukr Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • drcený kmín Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme vepřové maso. Očistíme ho od tuků a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme utřeným česnekem.

2. Krok

Maso dáme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí na kostičky, přidáme sádlo nebo máslo, podlijeme trochou horké vody a pečeme cca 1,5 hodiny.

3. Krok

Na pánvi si opečeme slaninu s nakrájenou cibulí a kmínem. Slijeme zelí a jemně pokrájíme, přidáme na pánev. Zalijeme trochou láku, přidáme sůl, cukr a ocet. Vaříme do změknutí a poté zaprášíme hrubou moukou.

4. Krok

Houskový knedlík připravíme podle receptu na houskový knedlík a podáváme vše společně.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty