:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/N_K7vSPrlCXI67nLikUC/09a93d94d39e1e089975737c043848.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vepřo knedlo zelo - nejlepší česká klasika
Tento recept na tradiční české jídlo Vepřo, knedlo, zelo je jednoduchý a chutný. Krásně propečené vepřové maso, nasládlé knedlíky a jemně opepřené zelí - to vše tvoří skvělou kombinaci chutí a textur.
Ingredience
Vepřové
- 700 g vepřového masa krkovice
- 5 stroužky česneku
- 1 vepřového sádla
- 1 lžička soli
- 1⁄2 lžičky mletého pepře
- 2 Lžíce oleje
- kmín
Zelí
- 1 Balení kysaného zelí
- 100 g slaniny na kostičky
- 2 Lžíce mouky na zaprášení
- ocet
- cukr
- sůl
- drcený kmín
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme vepřové maso. Očistíme ho od tuků a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Potřeme utřeným česnekem.
Maso dáme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí na kostičky, přidáme sádlo nebo máslo, podlijeme trochou horké vody a pečeme cca 1,5 hodiny.
Na pánvi si opečeme slaninu s nakrájenou cibulí a kmínem. Slijeme zelí a jemně pokrájíme, přidáme na pánev. Zalijeme trochou láku, přidáme sůl, cukr a ocet. Vaříme do změknutí a poté zaprášíme hrubou moukou.
Houskový knedlík připravíme podle receptu na houskový knedlík a podáváme vše společně.