Vege burger
Vege burger je alternativou k tradičnímu burgeru, která je připravována bez použití masa a místo toho využívá rostlinné ingredience.
Ingredience
- 4 plátky sýru Halloumi
- 4 housky na burger
- 1 Lžíce olivového oleje
- 4 dopisy salátu ledového
- 1 ks červená cibule
- 1 Avokádo
- 4 Lžíce majonézy
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Připravte si gril či grilovací pánev, kterou zahřejte na střední teplotu.
Cibuli nakrájejte na tenké proužky a olivovým olejem ji na grilu nebo pánvi orestujte, dokud nebude hezky zlatavá.
Avokádo rozkrájejte na poloviny a vyjměte z něj jádra. Dužinu každé poloviny vyškrábejte a rozmačkejte vidličkou v míse.
Přidejte majonézu, mletý kmín a sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
Sýr Halloumi dejte na gril nebo pánev a opékejte z obou stran, dokud nebude hezky zlatavý.
Housky nakrájejte na půl a opékací stranou na grilu nebo páni je pěkně opečte.
Na dolní část housky dejte list salátu.
Na salát položte burger s opečenou stranou nahoru. Na něj položte plátek sýru Halloumi.
Na sýr dejte opečenou cibuli a velkou lžíci avokádové náplně.
Nakonec zakryjte vrchní částí housky.