INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/vO_Vqxe526l_hbhxCi2I/a35f252447fcbc93ff3769af3a9883.jpeg)
Zdroj: HeikeRau from Getty Images
Vánoční zázvorky
Vánoční zázvorky jsou moje nejoblíbenější vánoční cukroví. Vůně zázvoru a hřebíčku, která se při pečení line, vytváří tu pravou vánoční atmosféru.
INZERCE
Ingredience
porce
50
- 350 g Mouka
- 175 g Hnědý cukr
- 100 g Máslo
- 4 kl Mletý zázvor
- 2 kl Mletý hřebíček
- 1 kl Čajová soda Bicarbs
- 1 kus vejce
- 4 lžíce Med
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
V míse smíchejte mouku, cukr, máslo, zázvor a hřebíček.
2. Krok
Přidejte jedlou sodu, vejce a med a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte ještě trochu mouky. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 2 hodiny do chladničky.
3. Krok
Poté těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte perníčky.
4. Krok
Perníčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Nechte je vychladnout přímo na plechu.