INZERCE

Zdroj: Freepik

Vánoční základní ledové cukroví

Vychutnejte si proces tvorby a zdobení i lahodnou sladkost těchto ledových cukrovinek.

INZERCE

Ingredience

porce
24

Na sušenky:

  • 234 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 1 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 čajová lžička prášek do pečiva Přidáno do
  • 1 šálek Změklé máslo Přidáno do
  • 112 šálky Bílý cukr Přidáno do
  • 1 velké vejce Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • 12 čajová lžička mandlový extrakt Přidáno do

Na polevu:

  • 2 šálky Moučkový cukr Přidáno do
  • 6 lžíce mléko Přidáno do
  • 4 lžíce Lehký kukuřičný sirup Přidáno do
  • 12 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • V případě potřeby potravinářské barvivo Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Nejprve v malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Odstavte.

2. Krok

Ve větší míse utřete změklé máslo s cukrem do hladka asi 5 minut. Je velmi důležité nešetřit časem, protože tento proces zajistí nadýchanější a jemnější sušenky.

3. Krok

Vejce rozšlehejte a poté vmíchejte vanilkový a mandlový extrakt. Pomalu vmíchejte suché přísady, dokud se nespojí. Nepřehánějte to s mícháním, jinak by sušenky mohly být tvrdé.

4. Krok

Těsto přikryjte a nechte ho chladnout alespoň 1 hodinu nebo pokud možno přes noc. Osobně se domnívám, že delší chlazení dává nejlepší výsledky.

5. Krok

Po vychladnutí těsta předehřejte troubu na 375 °C. Těsto rozválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku 1/4 až 1/2 palce. Vykrajujte tvary pomocí libovolného vykrajovátka na sušenky, což je zábavná činnost, se kterou by mohly pomoci děti.

6. Krok

Sušenky pokládejte na nevymaštěné plechy 1 palec od sebe a pečte 8 až 10 minut nebo dozlatova. Nechte je vychladnout na drátěných mřížkách.

7. Krok

Zatímco sušenky chladnou, můžete začít připravovat polevu. V malé misce smíchejte moučkový cukr, mléko, kukuřičný sirup a vanilkový extrakt dohladka. Pokud používáte potravinářská barviva, rozdělte polevu do samostatných misek a přimíchejte barvy.

8. Krok

Po úplném vychladnutí sušenky ozdobte polevou pomocí štětce na polevu a nechte je ztuhnout. Pokud nemáte štětec na polevu, můžete použít i malou lžičku.

9. Krok

Nakonec sušenky uložte do vzduchotěsné nádoby, aby zůstaly čerstvé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty