Zdroj: larik_malasha for iStockPhotos
Vánoční stromky ze sladkého listového těsta
Tento recept vykouzlí mé rodině úsměv na tváři, zejména o Vánocích. Sladké vánoční stromečky z listového těsta jsou nejen hitem na svátečním stole, ale také perfektním dárkem pro přátele a rodinu. Dobré je, že jejich výroba je velmi snadná a vyžaduje jen několik málo ingrediencí.
Ingredience
- 1 Balení Listové těsto (chlazené nebo čerstvé, záleží na vašich preferencích)
- 4 KL hnědý cukr
- 4 KL skořice
- Trocha rozpuštěného másla na potření
- Moučkový cukr na poprášení
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li připravit vánoční stromečky ze sladkého listového těsta, nejprve předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.
Listové těsto rozválejte a nakrájejte podélně na 12 stejně širokých pruhů. Nejlépe se mi osvědčila šířka asi 2 cm.
Vezměte dva proužky a uprostřed je k sobě přitiskněte tak, aby tvořily stromeček. Tímto způsobem pokračujte, dokud nebudete mít hotové všechny jedličky. Dřevěnou špejlí slepte jedličku dohromady.
Poté každý stromek potřete rozpuštěným máslem. Máslem příliš nešetřete, protože dodává pěkný lesk a umožňuje skořici a cukru lépe přilnout k listovému těstu.
Nyní smíchejte hnědý cukr a skořici a směsí rovnoměrně posypte vánoční stromečky.
Vánoční stromečky pečte přibližně 10-15 minut, nebo dokud nevyrostou a nezískají zlatavou barvu. Troubu průběžně kontrolujte - listové těsto se může rychle spálit!
Po vytažení vánočních stromečků z listového těsta z trouby je nechte mírně vychladnout a poté je posypte moučkovým cukrem, aby byly zasněžené. Dřevěné špejle napíchněte na pralinku, aby stromečky stály vzpřímeně.