Zdroj: Pixabay: PublicDomainPictures
Vánoční perníkové sušenky
Chutné a aromatické perníkové sušenky ideální pro Vánoce. Snadné na přípravu a naplněné svátečními chutěmi jako skořice, zázvor a melasa.
Ingredience
Těsto
- 3 šálky Hladká mouka
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 2 lžíce mletý zázvor
- 1 čajová lžička Skořice mletá
- 1 čajová lžička Mleté hřebíčky
- 1 čajová lžička sůl
- 1 šálek Měkké nesolené máslo
- 1 šálek krystalový cukr
- 1 velké vejce
- 1 šálek Nelouhovaná melasa
- 2 lžíce Vanilkový extrakt
Poleva
- 3 šálky Moučkový cukr
- 1 čajová lžička čistý vanilkový extrakt
- 2 pl mléko
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 175°C a odložte si kousek pečícího papíru nebo nepřilnavou pečicí podložku.
Do velké mísy prosijte mouku, jedlou sodu, zázvor, skořici, hřebíček a sůl.
V samostatné míse smíchejte máslo a cukr do světlé a nadýchané konzistence. Poté do směsi vmíchejte vejce.
Do směsi másla vmíchejte melasu a vanilkový extrakt.
Postupně přidávejte suché složky do mokrých složek, míchejte jen do sloučení.
Rozválejte těsto na tloušťku 1/4 palce na lehce pomoučené ploše. Vykrajujte tvary pomocí vašich oblíbených vykrajovátek na sušenky.
Uložte vykrojené sušenky na připravené pečicí plechy a pečte 8 až 10 minut, nebo dokud se okraje začnou tmavit.
Vyjměte sušenky z trouby a nechte je chladnout na plechu po dobu 5 minut, poté je přesuňte na mřížku k dalšímu chlazení.
Zatímco se sušenky ochlazují, připravte polevu smícháním moučkového cukru, vanilky a mléka. Poleva by měla být hustá, ale lité. Přidejte více mléka podle potřeby.
Jakmile jsou sušenky vychladlé, ozdobte je polevou a přidejte posypání nebo jiné ozdoby, pokud chcete. Užijte si domácí vánoční perníčky!