Zdroj: Canva
Valašská kyselica s houbami
Kyselica s houbami nemusí být zrovna oblíbenou polévkou všech, ale za to se jedná o vydatnou klasiku! Pojďme si jednu takovou kyselici připravit!
Ingredience
- 1 velká cibule
- 2 Lžíce máslo
- 1 litr kysaného zelí
- 3 brambory
- 1 hrsti sušených hub
- 1 lžička kmínu
- 2 dopisy bobkový list
- 1 lžička soli
- 1⁄2 lžičky mletého černého pepře
- 1 Lžíce octa
- 1 Lžíce krystalový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Na pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm cibuli, dokud není nádherně zlatavá.
Přidejte do pánve kysané zelí, brambory a houby.
Poté přidejte kmín, bobkové listy, sůl a pepř.
Směs zelí, brambor a hub zalijte vodou a vařte na středním plameni, dokud brambory nezměknou a směs nezíská požadovanou hustotu.
Při potřebě přidejte více vody.
Přidejte do směsi octa a cukr, dokud nezískáte správnou kyselost a chuť.
Vařte směs na mírném ohni dalších asi 5-10 minut, dokud se všechny přísady dobře nespojí a nechutnají skvěle!
Pokrm podávejte horký a doporučuji ho s kousky uzeného masa či klobáskou.
Tento tradiční valašský pokrm je skvělou volbou pro studené dny, kdy si potrpíte na výživné a chutné jídlo.
Dobrou chuť!