INZERCE

Zdroj: Canva

Valašská kyselica s houbami

Kyselica s houbami nemusí být zrovna oblíbenou polévkou všech, ale za to se jedná o vydatnou klasiku! Pojďme si jednu takovou kyselici připravit!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 1 litr kysaného zelí Přidáno do
  • 3 brambory Přidáno do
  • 1 hrsti sušených hub Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • 2 dopisy bobkový list Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 12 lžičky mletého černého pepře Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 1 Lžíce krystalový cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm cibuli, dokud není nádherně zlatavá.

2. Krok

Přidejte do pánve kysané zelí, brambory a houby.

3. Krok

Poté přidejte kmín, bobkové listy, sůl a pepř.

4. Krok

Směs zelí, brambor a hub zalijte vodou a vařte na středním plameni, dokud brambory nezměknou a směs nezíská požadovanou hustotu.

5. Krok

Při potřebě přidejte více vody.

6. Krok

Přidejte do směsi octa a cukr, dokud nezískáte správnou kyselost a chuť.

7. Krok

Vařte směs na mírném ohni dalších asi 5-10 minut, dokud se všechny přísady dobře nespojí a nechutnají skvěle!

8. Krok

Pokrm podávejte horký a doporučuji ho s kousky uzeného masa či klobáskou.

9. Krok

Tento tradiční valašský pokrm je skvělou volbou pro studené dny, kdy si potrpíte na výživné a chutné jídlo.

10. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Oběd

2788 recepty

Masové pokrmy

1370 recepty

Dršťky

118 recepty