Zdroj: Photosiber from Getty Images
Vajíčka na měkko
Vajíčka na měkko připravuji pravidelně na snídani, zejména o víkendech, kdy je zkrátka čas si trochu vychutnat. Je to skvělý způsob, jak začít den s něčím rychlým, živým a lahodným. Navíc je to jídlo, které nabízí mnoho možností - můžete ho podávat s toastem, čerstvými bylinkami nebo třeba i avokádem.
Ingredience
- 4 kus vejce
Nejnovější letáky
Postup
Vejce nejprve nechte aklimatizovat na pokojovou teplotu, protože studená vejce mohou ve vroucí vodě snadno prasknout.
Do velkého hrnce nalijte dostatečnou vrstvu vody, tak aby v ní vejce byla kompletně ponořená.
Vodu přiveďte do varu. Jakmile voda bublá, snižte teplotu na střední a opatrně do ní vložte vejce.
Špendlíkem uděláte dírku do špičky vajíčka, díky tomu se sníží riziko prasknutí skořápky.
Vejce vařte přesně 5 minut pro tekutý žloutek, a pokud dáváte přednost polotekutému žloutku, vařte vajíčka 7 minut.
Po uplynutí času vejce okamžitě vyjměte a vložte je do studené vody, aby se rychle zchladila a zastavila se další tepelná úprava.