INZERCE

Vaječnák

Domácí vaječnák s minimem kvalitních surovin. Pokud vynecháte rum, můžete dopřát i dětem.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 300 ml Plnotučné mléko Přidáno do
  • 300 ml Smetana ke šlehání Přidáno do
  • 150 ml bílý rum Přidáno do
  • 120 g krystalový cukr Přidáno do
  • 6 žloutky z čerstvých vajec Přidáno do
  • 1 vanilkový lusk Přidáno do
  • 1 čl Skořice Přidáno do
  • 1 čl Skořice Přidáno do
  • 5 hřebíček Přidáno do
  • Štipka mletý muškátový oříšek Přidáno do
  • 2 ks Badian Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Mléko a smetanu přelijte do menšího hrnce.

2. Krok

Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem vyškrábněte všechna zrnka.

3. Krok

Přidejte je do hrnce spolu se skořicí, muškátovým oříškem, hřebíčkem a badyánem.

4. Krok

Směs zahřejte na teplotu 60 C a občas ji promíchejte.

5. Krok

Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem do husté pěny.

6. Krok

Když je mléčná směs horká, přidávejte ji po lžících ke žloutkům a pokaždé promíchejte metličkou. Tímto způsobem přidejte ke žloutkům pouze polovinu mléčné směsi. Udělejte to tak, aby žloutky nedostaly teplotní šok a likér se nerozmíchal.

7. Krok

Poté vše přelijte zpět do hrnce a za pravidelného míchání metličkou zahřejte na 70 C.

8. Krok

Likér sundejte z plotny a nechte ho trochu vychladnout.

9. Krok

Nakonec přidejte bílý rum a dobře promíchejte.

10. Krok

Likér přeceďte přes sítko a uložte do láhve v chladničce.

11. Krok

Pokud ho nevypijete dřív, vydrží vám několik dní :-)

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty