Uzené maso s bramborem
Uzené maso s bramborem je typickou českou jídelnou specialitou, která se vyrábí z brambor a uzeného masa. Jde o jednoduchý a rychlý recept na výborné domácí uzené maso, který si oblíbí celá rodina.
Ingredience
- 500 g uzeného masa (libového)
- 1 kg brambor
- 4 polévkové lžíce sádla
- 2 cibule
- sůl a pepř podle chuti
- Trochu kmínu
- Petrželku na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Uzené maso položíme do většího hrnce a zalijeme ho vodou tak, aby bylo celé ponořené. Přidáme trochu soli a kmínu a necháme povařit asi hodinu.
Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na menší kousky.
Na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli.
Do osmažené cibule přidáme nakrájené brambory a všechno dohromady osmahneme, až brambory začnou zezlátnout.
Do brambor přidáme uvařené, na menší kousky nakrájené uzené maso a všechno společně promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
Chvíli před koncem přidáme do pokrmu trochu petrželky na ozdobu a podáváme. Uzené maso s bramborovou kaší je také skvělou volbou.