Úžasný tvarohový koláč ku káve
Strúhané kakové cesto s tvarohom a višňami.
Ingredience
KOŠ
- 200 g Hladká špaldová celozrnná mouka
- 1 čl vanilkový cukr
- 4 pl moučkový cukr
- 1⁄2 prášek Pro pečení
- 2 pl kakao
- 1⁄2 žloutky
- 125 g změklé máslo
VIŠŇOVÁ SMĚS
- 1 Třešňový džem
- 200 g Zamrazené třešně
- 2 pl cukr
- 1 pl Kroj
MATERIÁLOVÁ VRSTVA
- 200 g Ricotta
- 200 g Zrnitý tvaroh nebo jemný
- 3 pl Práškový cukr med
- 1 čl Vanilkový cukr dle chuti
- 1⁄2 balíčky vanilkový pudink
- 1⁄2 žloutky
- 1 ks Bílý
- Trochu citronové kůry
Nejnovější letáky
Postup
TĚSTO: Suché a mokré ingredience promícháme odděleně. Poté všechno rukou vytvoříme kulaté těsto, které zabalíme do fólie a dáme do mrazničky alespoň na 1 hod.
Po hodině nastrouháme polovinu cesty na vymazaný plech a trochu ho rukama utlačíme. Dáme péct na 180°C/5 min. Teplý korpus potřeme džemem.
VIŠŇOVÁ SMĚS: Můžeme použít višňový kompot nebo nechat rozvařit mražené višně, přidáme cukr a zahustíme škrobem rozpuštěným v troše vody. Mícháme do zhoustnutí. Hotovou směs necháme trochu vychladnout a pak ji naneseme na těsto potřené džemem.
POLEVA: Ušleháme si bílek. Zbývající suroviny smícháme dohromady a poté k nim přidáme ušlehaný bílek. Nanášíme na třešňovou směs.
Na vrchu nastrouháme druhou polovinu těsta a dáme péct. 180°C/přibližně 35 min. Po upečení necháme koláč úplně vychladnout a dáme do uzavíratelné dózy do lednice, aby byl stále měkký.