Zdroj: Pixabay : 5598375
Upečení croissantů s krémem za pouhých 20 minut
Pudinkové půlměsíčky jsou skutečnou lahůdkou. Udělala jsem je loni o Vánocích a v rodině měly velký úspěch. Jejich příprava je snadná a zabere jen 20 minut. Jsou vlhké, sladké a naprosto neodolatelné. Doporučuji tento recept vyzkoušet - určitě nebudete zklamaní!
Ingredience
- 200 Gram Mouka
- 80 Gram cukr
- 1 Balíček vanilkový cukr
- 2 žloutek
- 150 g Máslo (měkké)
- 1 Balíček vanilkový pudinkový prášek
- 50 Gram moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li recept na pudinkový prášek upéct, předehřejte troubu na 180 °C (horní/spodní ohřev). Plech vyložte pečicím papírem. Přesnou teplotu zkontrolujte pomocí teploměru v troubě, abyste se ujistili, že vaše trouba není příliš horká nebo příliš studená.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a pudinkový prášek.
Přidejte změklé máslo a žloutky a dobře promíchejte. Ráda používám elektrický ruční mixér, abych se ujistila, že je vše důkladně promícháno.
Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte asi na 15 minut do chladničky.
Z vychlazeného těsta vytvarujte malé croissanty a rovnoměrně je rozložte na připravený plech.
Pečte je v předehřáté troubě asi 10-12 minut, dokud nezískají pěknou zlatohnědou barvu. Od 10. minuty je pozorně sledujte, aby se nepřipálily.
Krémové croissanty nechte krátce vychladnout a posypte je moučkovým cukrem.