Zdroj: pixabay
Tvarohové knedliky
První známý recept pochází ze 17. století z Moravy, dnešní části České republiky. Popisuje smažené knedlíky z bramborového těsta plněné švestkami bez pecek. Později se knedlíky začaly vařit.
Ingredience
Suroviny
- 1 hrnek měkkého tvarohu
- 1 žloutek
- špetku soli
- 1⁄2 hrnku hladké mouky další na poprášení
- 10 středně velkých jahod
Na zálivky budete potřebovat
- 1⁄2 hrnku tvrdého tvarohu
- 2 Lžíce máslo
- moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte měkký tvaroh, žloutek a sůl. Přidejte mouku a dobře vypracujte hladké těsto.
Těsto dejte na 30 minut do chladničky. Očistěte jahody. Těsto rozdělte na 12 dílů na ploše poprášené moukou.
Z každého kousku udělejte kuličky a každou kuličku stlačte tak, aby vznikla tenká placka. Do středu placky položte jahodu. Těsto kolem jahody rovnoměrně zabalte. Těsto kolem dokola dobře utěsněte.
Vhoďte knedlíky do velkého hrnce s vroucí vodou a vařte, dokud knedlíky nevyplavou.
Podáváme posypané tvrdým tvarohem a moučkovým cukrem. Pokrm polijeme rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!