INZERCE

Zdroj: Canva

Trhané vepřové

Trhané vepřové je jedinečné jídlo, kde se něžné kusy vepřového masa pomalu vaří a pak se šťavnaté kousky roztrhají na vlákna, poskytující neodolatelnou kombinaci měkkosti, šťavnatosti a bohatého chuťového profilu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g vepřového masa Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce koření Grill Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • 1 Lžíce sladké papriky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 300 ml hovězího vývaru Přidáno do
  • 1 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Maso omyjte a odstraňte případné větší kusy tuku. Nakrájejte ho na menší kousky.

2. Krok

Cibuli oloupejte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a česnek jemně nasekejte.

3. Krok

Na pánvi si rozpálte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a orestujte ho krátce.

4. Krok

Do pánve přidejte nakrájené maso a zamíchejte. Maso osolte a opepřete podle chuti.

5. Krok

Přidejte koření Grill, mletý kmín, sladkou papriku a vše promíchejte.

6. Krok

Přilijte hovězí vývar a nechte maso dusit asi 1,5 hodiny, dokud nebude měkké.

7. Krok

Ve druhé pánvi si připravte základ omáčky: na oleji osmahněte mouku, dokud nezežloutne. Tomuto základu postupně přilévejte vývar z masa, neustále míchejte, aby se vám neudělaly hrudky.

8. Krok

Přilejte omáčku k masu a dobře promíchejte. Duste asi ještě dalších 15-20 minut.

9. Krok

Trhané vepřové je hotové. Podávejte s knedlíky, bramborovou kaší nebo chlebem či jako maso do burgeru.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty