Zdroj: Canva
Trhané vepřové
Trhané vepřové je jedinečné jídlo, kde se něžné kusy vepřového masa pomalu vaří a pak se šťavnaté kousky roztrhají na vlákna, poskytující neodolatelnou kombinaci měkkosti, šťavnatosti a bohatého chuťového profilu.
Ingredience
- 500 g vepřového masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce oleje
- 1 Lžíce koření Grill
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 Lžíce sladké papriky
- 1 lžička soli
- 300 ml hovězího vývaru
- 1 Lžíce hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Maso omyjte a odstraňte případné větší kusy tuku. Nakrájejte ho na menší kousky.
Cibuli oloupejte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a česnek jemně nasekejte.
Na pánvi si rozpálte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a orestujte ho krátce.
Do pánve přidejte nakrájené maso a zamíchejte. Maso osolte a opepřete podle chuti.
Přidejte koření Grill, mletý kmín, sladkou papriku a vše promíchejte.
Přilijte hovězí vývar a nechte maso dusit asi 1,5 hodiny, dokud nebude měkké.
Ve druhé pánvi si připravte základ omáčky: na oleji osmahněte mouku, dokud nezežloutne. Tomuto základu postupně přilévejte vývar z masa, neustále míchejte, aby se vám neudělaly hrudky.
Přilejte omáčku k masu a dobře promíchejte. Duste asi ještě dalších 15-20 minut.
Trhané vepřové je hotové. Podávejte s knedlíky, bramborovou kaší nebo chlebem či jako maso do burgeru.