INZERCE

Trhané vepřové maso

Trhané vepřové je oblíbeným pokrmem, který se tradičně připravuje z pomalu dušeného vepřového masa, které se poté roztrhá na drobné kousky. Populární je zejména v Americe, ale s oblibou si ho oblíbí mnoho gurmánů z celého světa.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové pečeně (plec) Přidáno do
  • 2 Lžíce soli Přidáno do
  • 1 Lžíce mletého pepře Přidáno do
  • 2 Lžíce mleté sladké papriky Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 200 ml piva Přidáno do
  • 200 ml barbecuové omáčky Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Vepřovou plec omyjeme a osušíme, poté ji potřeme hořčicí.

2. Krok

V misce smícháme sůl, mletý pepř, sladkou papriku a drcený česnek.

3. Krok

Maso nasypaným kořením z všech stran vetřeme, přikryjeme a necháme v lednici marinovat nejméně hodinu, ideálně přes noc.

4. Krok

Poté maso položíme do slow cookeru (pomocí pekáče a alobalu to jde také) a přidáme nasekanou cibuli.

5. Krok

Přidejeme pivo, slow cooker přiklopíme a nastavíme na nízkou teplotu. Maso takto necháme dusit 6-8 hodin.

6. Krok

Poté maso vytáhneme, roztrháme na drobné kousky a vrátíme zpět do šťávy, která vznikla při dušení.

7. Krok

Přidáme barbecuovou omáčku a vše promícháme.

8. Krok

Maso opětovně zahřejeme při nízké teplotě dalších 20 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Droždí

242 recepty