Trhané vepřové maso
Trhané vepřové je oblíbeným pokrmem, který se tradičně připravuje z pomalu dušeného vepřového masa, které se poté roztrhá na drobné kousky. Populární je zejména v Americe, ale s oblibou si ho oblíbí mnoho gurmánů z celého světa.
Ingredience
- 1 kg vepřové pečeně (plec)
- 2 Lžíce soli
- 1 Lžíce mletého pepře
- 2 Lžíce mleté sladké papriky
- 2 Lžíce Hořčice
- 2 stroužky česneku
- cibule
- 200 ml piva
- 200 ml barbecuové omáčky
Nejnovější letáky
Postup
Vepřovou plec omyjeme a osušíme, poté ji potřeme hořčicí.
V misce smícháme sůl, mletý pepř, sladkou papriku a drcený česnek.
Maso nasypaným kořením z všech stran vetřeme, přikryjeme a necháme v lednici marinovat nejméně hodinu, ideálně přes noc.
Poté maso položíme do slow cookeru (pomocí pekáče a alobalu to jde také) a přidáme nasekanou cibuli.
Přidejeme pivo, slow cooker přiklopíme a nastavíme na nízkou teplotu. Maso takto necháme dusit 6-8 hodin.
Poté maso vytáhneme, roztrháme na drobné kousky a vrátíme zpět do šťávy, která vznikla při dušení.
Přidáme barbecuovou omáčku a vše promícháme.
Maso opětovně zahřejeme při nízké teplotě dalších 20 minut.