INZERCE
Trhané hovězí maso
Trhané hovězí je tradiční jídlo amerického Jihu, které se ale se svou nevšední chutí a jednoduchostí přípravy stalo oblíbeným jídlem po celém světě. Pomalým vařením se z hovězího masa stává nádherně jemné a šťavnaté jídlo, které se rozpadá při sebemenším doteku.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg hovězí plec
- sůl, pepř
- 2 Lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce chilli koření
- 1 l vody
- 4 housky na podávání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
360 min.
1. Krok
Maso osolíme a opepříme z obou stran.
2. Krok
Na rozehřátém oleji ho ze všech stran opečeme.
3. Krok
Opečené maso vyjmeme, na stejném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
4. Krok
Přidáme papriku, chilli a osmahneme.
5. Krok
Maso vložíme zpět do hrnce, zalijeme vodou, případně vývarem a necháme na mírném ohni dusit 5-6 hodin.
6. Krok
Hotové maso vyjmeme, roztrháme vidličkou na malé kousky.
7. Krok
Podáváme v houšce nebo jako přílohu k bramborům.
8. Krok
Trhané hovězí maso recept je u konce!