Zdroj: Freepik
Tradiční texaské suché potírání bůčku
Tento jednoduchý, ale účinný recept na potření bůčku po texasku zajistí, že váš bůček bude aromatický a lahodný. Nádherná směs koření proniká během pečení do masa a dodává mu neodolatelnou vůni a chuť. Toto potírání lze použít i na jiné druhy masa, například vepřové, kuřecí a hovězí žebra.
Ingredience
- 1⁄2 šálek hnědý cukr
- 1⁄2 šálek uzená paprika
- 3 lžíce mletý černý pepř
- 3 lžíce Kosher sůl
- 2 lžíce chilli v prášku
- 1 polévková lžíce česnekový prášek
- 1 polévková lžíce cibulový prášek
- 1 polévková lžíce mletý kmín
- 1 čajová lžička kajenský pepř
Nejnovější letáky
Postup
Ve středně velké míse smíchejte hnědý cukr, uzenou papriku, černý pepř, kuchyňskou sůl, chilli, česnekový prášek, cibulový prášek, mletý kmín a kajenský pepř.
Přísady promíchejte vidličkou, dokud se důkladně nespojí a směs nebude jednolitá.
Bůček hojně potřete a dbejte na to, aby byl rovnoměrně potřený ze všech stran. Vmasírujte ji do masa. Potěr můžete použít ihned, nebo nechat maso s potěrem před přípravou v lednici až 24 hodin, aby do něj lépe pronikla chuť.
Zbytky potěru skladujte ve vzduchotěsné nádobě na chladném a suchém místě po dobu až šesti měsíců.