Zdroj: Pixabay
Tradiční mexická čerstvá salsa Tomatillo Salsa Verde
Vychutnejte si autentický šmrnc mexické kuchyně s touto Tomatillo Salsa Verde. Tento recept je vynikajícím doplňkem každodenního stravování. Můžete ji podávat k nachos, na enchilady nebo k jakémukoli mexickému pokrmu, který vám dodá šťávu!
Ingredience
- 11⁄2 libry čerstvé rajčata
- 1⁄2 šálek Jemně nakrájená bílá cibule
- 1⁄2 šálek Nasekané lístky koriandru
- 1 polévková lžíce Čerstvá limetková šťáva
- 2 Papričky Jalapeño, zbavené semen a nakrájené na kousky
- 2 stroužky česnek, mletý
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve z rajčat odstraňte slupky a důkladně je opláchněte, abyste odstranili lepkavé zbytky. Po očištění je rozkrojte na polovinu.
Tomatillos, papričky Jalapeño, česnek a cibuli dejte na plech a pečte je v troubě, dokud nejsou tomatillos upečené. Obvykle to trvá asi 7-10 minut.
Nyní opatrně přendejte opečená rajčata, jalapeňos, česnek a cibuli do mixéru. Přidejte nasekané lístky koriandru a čerstvou limetkovou šťávu.
Směs mixujte, dokud nevznikne hrubé pyré.
Přendejte salsu na talíř a vychutnejte si domácí Tomatillo-Salsa Verde.