INZERCE

Zdroj: juefraphoto from Getty Images

Tradiční jahodový studený tvarohový kolá

Studený tvarohový koláč s jahodami, homogenizovaným sýrem a želatinou je ideálním dezertem pro teplé letní dny. Jednoduchý na přípravu, úžasně krémový, s nádechem sladkokyselých jahod, stačí ho jen vychladit v lednici a získáte opravdovou pochoutku.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g Jahody Přidáno do
  • 400 g Homogenizované sýry Přidáno do
  • 200 g Sušenky Přidáno do
  • 100 g Máslo Přidáno do
  • 200 ml Krém Přidáno do
  • 100 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 2 lžíce Vanilkový cukr Přidáno do
  • 10 g želatiny Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Sušenky rozdrtím na jemný písek (můžete je rozemlít v kuchyňském robotu nebo rozdrtit ručně v sáčku) a pak je smíchám s rozpuštěným máslem, aby vznikl základ pro náš cheesecake. Takto připravené těsto rovnoměrně rozetřu na dno koláčové formy.

2. Krok

V hrnci rozpustím želatinu v malém množství vody (podle návodu na obalu) a nechám ji vychladnout. Mezitím smíchám sýry s moučkovým a vanilkovým cukrem a přidám želatinu. Vše společně rozmixujte na hladkou hmotu.

3. Krok

Když je tvarohová směs hotová, rovnoměrně ji rozetřu na piškotový dort. Navrch položím omyté, osušené a nakrájené jahody.

4. Krok

Celé to dám do lednice alespoň na 2 hodiny - ideálně přes noc. Tvarohový koláč je hotový, když tvarohová směs ztuhne.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

114 recepty

Masové pokrmy

1270 recepty

Oběd

2560 recepty

Levná jídla

626 recepty

Smažené

472 recepty

Cuketa

87 recepty

Pomazánky

168 recepty

Borůvky

53 recepty

Hlíva

8 recepty