Zdroj: juefraphoto from Getty Images
Tradiční jahodový studený tvarohový kolá
Studený tvarohový koláč s jahodami, homogenizovaným sýrem a želatinou je ideálním dezertem pro teplé letní dny. Jednoduchý na přípravu, úžasně krémový, s nádechem sladkokyselých jahod, stačí ho jen vychladit v lednici a získáte opravdovou pochoutku.
Ingredience
- 500 g Jahody
- 400 g Homogenizované sýry
- 200 g Sušenky
- 100 g Máslo
- 200 ml Krém
- 100 g Moučkový cukr
- 2 lžíce Vanilkový cukr
- 10 g želatiny
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozdrtím na jemný písek (můžete je rozemlít v kuchyňském robotu nebo rozdrtit ručně v sáčku) a pak je smíchám s rozpuštěným máslem, aby vznikl základ pro náš cheesecake. Takto připravené těsto rovnoměrně rozetřu na dno koláčové formy.
V hrnci rozpustím želatinu v malém množství vody (podle návodu na obalu) a nechám ji vychladnout. Mezitím smíchám sýry s moučkovým a vanilkovým cukrem a přidám želatinu. Vše společně rozmixujte na hladkou hmotu.
Když je tvarohová směs hotová, rovnoměrně ji rozetřu na piškotový dort. Navrch položím omyté, osušené a nakrájené jahody.
Celé to dám do lednice alespoň na 2 hodiny - ideálně přes noc. Tvarohový koláč je hotový, když tvarohová směs ztuhne.