Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty
Domácí Loupáčky
Recept na domácí loupáčky, které se hodí na svačinu.
Ingredience
- 230 ml mléka
- 100 g změklého másla
- 75 g cukru
- 2 ks vejce
- 30 g čerstvého droždí
- 5 g Soli
- Mák
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mouku, cukr a sůl.
Přidejte trochu mléka a rozdrobené droždí.
Vznikne řídké těsto, které necháme přikryté 20 až 30 minut kynout.
Poté přidejte zbylé mléko a vejce.
Mícháme 10 minut.
Přidejte změklé máslo a míchejte dalších 10 minut.
Přikryjeme a necháme 90 minut kynout.
Vykynuté těsto rozdělte na 4 stejné díly. Každou z nich vytvarujte do oválného bochníku a rozválejte na tloušťku asi 0,5 až 1 cm.
Každý plát těsta rozdělte na čtyři stejně velké trojúhelníky.
Trojúhelníky srolujte do tvaru rohlíku.
Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme a necháme asi 45 minut kynout.
Před pečením loupáky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem.
Pečeme při 170 °C asi 20 minut.