Zdroj: Pixabay
Toastový sendvič s rozpuštěným balzamikovým salátem Caprese
Sendvič Caprese je tradiční italský pokrm podávaný na opečeném chlebu ciabatta, plněný čerstvou mozzarellou, rajčaty a čerstvou bazalkou. Je přelitý vynikající balzamikovou polevou, která je lahodně pikantní. Tento sendvič je sytý, osvěžující a plný italských chutí a skvěle se hodí k rychlému obědu nebo lehké večeři.
Ingredience
- 1 bochník Chleba ciabatta
- 1 bochník Chleba ciabatta
- 1 bochník Chleba ciabatta
- 8 plátky čerstvé mozzarelly
- 2 Velká rajčata nakrájená na plátky
- 1 Svazek čerstvých listů bazalky
- 2 pl olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- Balzamiková poleva na pokapání
- 2 stroužky Česnek (volitelně)
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 120 °C (250 stupňů F).
Chléb ciabatta rozkrojte na 4 stejné díly a každý z nich příčně rozkrojte na polovinu.
Volitelně: Vnitřní stranu každého kousku chleba potřete stroužkem česneku.
Každý plátek chleba pokapejte olivovým olejem. Chléb rozložte na plech a pečte asi 5 minut, nebo dokud není mírně opečený.
Na spodní polovinu každé ciabatty položte plátky čerstvé mozzarelly a rajčat.
Podle chuti je osolte a opepřete. Navrch dejte lístky čerstvé bazalky.
Vrchní část vrstvy pokapejte balzamikovou polevou a přiklopte horní polovinou ciabatty.
Zapékejte další 2-3 minuty, dokud se sýr nezačne rozpouštět.
Podávejte ihned ještě teplé. Vychutnejte si chutný sendvič Caprese!