INZERCE

Zdroj: Pixabay

Toastový sendvič s rozpuštěným balzamikovým salátem Caprese

Sendvič Caprese je tradiční italský pokrm podávaný na opečeném chlebu ciabatta, plněný čerstvou mozzarellou, rajčaty a čerstvou bazalkou. Je přelitý vynikající balzamikovou polevou, která je lahodně pikantní. Tento sendvič je sytý, osvěžující a plný italských chutí a skvěle se hodí k rychlému obědu nebo lehké večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 bochník Chleba ciabatta Přidáno do
  • 1 bochník Chleba ciabatta Přidáno do
  • 1 bochník Chleba ciabatta Přidáno do
  • 8 plátky čerstvé mozzarelly Přidáno do
  • 2 Velká rajčata nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 Svazek čerstvých listů bazalky Přidáno do
  • 2 pl olivového oleje Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Balzamiková poleva na pokapání Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek (volitelně) Přidáno do
INZERCE

Postup

10 min.
1. Krok

Začněte předehřátím trouby na 120 °C (250 stupňů F).

2. Krok

Chléb ciabatta rozkrojte na 4 stejné díly a každý z nich příčně rozkrojte na polovinu.

3. Krok

Volitelně: Vnitřní stranu každého kousku chleba potřete stroužkem česneku.

4. Krok

Každý plátek chleba pokapejte olivovým olejem. Chléb rozložte na plech a pečte asi 5 minut, nebo dokud není mírně opečený.

5. Krok

Na spodní polovinu každé ciabatty položte plátky čerstvé mozzarelly a rajčat.

6. Krok

Podle chuti je osolte a opepřete. Navrch dejte lístky čerstvé bazalky.

7. Krok

Vrchní část vrstvy pokapejte balzamikovou polevou a přiklopte horní polovinou ciabatty.

8. Krok

Zapékejte další 2-3 minuty, dokud se sýr nezačne rozpouštět.

9. Krok

Podávejte ihned ještě teplé. Vychutnejte si chutný sendvič Caprese!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty