Zdroj: luchezar from Getty Images Signature
Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou
Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou jsou moje oblíbené. Příprava je velmi jednoduchá.
Ingredience
- 400 g Těstoviny
- 4 ks rajčata
- 2 ks Cibule
- 3 stroužky Česnek
- 200 ml Smetana na vaření
- olivový olej
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř
- Bylinky podle chuti (bazalka, oregano)
- Strouhaný sýr na podávání
Nejnovější letáky
Postup
Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno. Rajčata nechte okapat a nakrájejte je na kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a smažte je, dokud nezměknou.
Přidejte nakrájená rajčata, sůl, pepř a bylinky a vařte asi 15 minut. Rajčata by měla zcela změknout a spolu s cibulí vytvořit jednolitý základ omáčky.
Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny vařím o minutu méně, než je uvedeno na obalu, aby byly al dente.
Do rajčatové směsi přidejte smetanu na vaření a promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou a nechte chvíli povařit, aby se chutě propojily. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.