Zdroj: Unsplash - Eaters Collective
Těstoviny s omáčkou funghi podle italského receptu
Ingredience
Na těstoviny:
- 400 g Těstoviny
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
Omáčka Funghi:
- 250 g čerstvých hub
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 hrnek bílého vína
- 1 hrnek smetany na vaření
- sůl
- pepř
- parmezán
Nejnovější letáky
Postup
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny. Když se voda vaří, přidejte olivový olej a těstoviny uvařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
Zatímco se těstoviny vaří, připravte omáčku. Omyjte a nakrájejte houby a česnek. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na středním plameni pokračujte v restování hub s česnekem.
Když houby zhnědnou, přidejte bílé víno. Vařte na mírném ohni, dokud se víno zcela neodpaří.
Přidejte smetanu na vaření, sůl a pepř a vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Nezapomeňte omáčku občas zamíchat, aby se nepřichytila k pánvi.
Když jsou těstoviny hotové, dobře je slijte a přidejte do pánve s omáčkou. Dobře promíchejte, aby těstoviny nasákly omáčku.
Jakmile je vše připraveno, můžete těstoviny začít podávat s horkou omáčkou funghi a trochou strouhaného parmazánu navrch.