INZERCE

Zdroj: Unsplash - Eaters Collective

Těstoviny s omáčkou funghi podle italského receptu

INZERCE

Ingredience

porce
4

Na těstoviny:

  • 400 g Těstoviny Přidáno do
  • 1 polévková lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl Přidáno do

Omáčka Funghi:

  • 250 g čerstvých hub Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 polévková lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 hrnek bílého vína Přidáno do
  • 1 hrnek smetany na vaření Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • parmezán Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny. Když se voda vaří, přidejte olivový olej a těstoviny uvařte podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.

2. Krok

Zatímco se těstoviny vaří, připravte omáčku. Omyjte a nakrájejte houby a česnek. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na středním plameni pokračujte v restování hub s česnekem.

3. Krok

Když houby zhnědnou, přidejte bílé víno. Vařte na mírném ohni, dokud se víno zcela neodpaří.

4. Krok

Přidejte smetanu na vaření, sůl a pepř a vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Nezapomeňte omáčku občas zamíchat, aby se nepřichytila k pánvi.

5. Krok

Když jsou těstoviny hotové, dobře je slijte a přidejte do pánve s omáčkou. Dobře promíchejte, aby těstoviny nasákly omáčku.

6. Krok

Jakmile je vše připraveno, můžete těstoviny začít podávat s horkou omáčkou funghi a trochou strouhaného parmazánu navrch.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty