Zdroj: Canva
Těstoviny rigatoni
Italské rigatoni ještě jistě neznáte! O co jde? Tyto velmi chutné těstoviny jsou vhodné k jakékoliv omáčce či na salát. Pojďme si jeden takový rigatoni recept připravit.
Ingredience
- 400 g těstovin rigatoni
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatové omáčky
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl
- pepř
- 50 g strouhaného parmezánu nebo jiného tvrdého sýra
- čerstvá bazalka
Nejnovější letáky
Postup
Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou uvařte těstoviny rigatoni dle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.
Poté je sceděte.
Na pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni.
Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji, dokud nezezlátne a nezměkne.
Přidejte jemně nasekaný česnek a smažte ho spolu s cibulí cca 1 minutu, dokud nezačne vonět.
Přilijte rajčatovou omáčku do pánve a přidejte sušenou bazalku a oregano.
Dobře vše promíchejte a nechte omáčku krátce povařit.
Ochutnejte omáčku a přidávejte podle potřeby sůl a pepř.
Přidejte uvařené těstoviny rigatoni do pánve se omáčkou a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po těstovinách.
Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vařící vody z těstovin, abyste ji zředili.
Na závěr posypeme těstoviny rigatoni strouhaným parmezánem nebo jiným tvrdým sýrem.
Podávejte těstoviny rigatoni okamžitě a ozdobte je čerstvou bazalkou.