Zdroj: Yuri Iluhin from Canva
Těstoviny Penne s rajčatovou omáčkou
Recept na rychlé a chutné těstoviny penne s rajčatovou omáčkou, které mě nikdy neomrzí.
Ingredience
- 400 g Penne
- olivový olej
- 2 stroužky Česnek
- 1 kg Zralá rajčata
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- bazalka
- parmazán
Nejnovější letáky
Postup
Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata nakrájejte na kostičky. Pokud používáte rajčata z konzervy, je lepší je rozmixovat.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek. Nechte ho 1-2 minuty opékat, ale dávejte pozor, aby se nepřipálil, protože by mohl receptu dodat hořkou chuť.
Přidejte rajčata nebo rajčatovou směs a dochuťte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni 15 minut nebo dokud omáčka nezhoustne. Ke konci vaření přidejte bazalku, která si tak zachová svou čerstvou chuť.
Zatímco se omáčka vaří, uvařte penne v osolené vodě podle návodu na obalu. Dejte pozor, abyste těstoviny nerozvařili, pokud je uvaříte "al dente", budou mít mnohem lepší strukturu.
Uvařené penne smíchejte s omáčkou a nechte ještě několik minut povařit, aby se všechny chutě propojily.
Před podáváním posypte pokrm strouhaným parmazánem, který dodá omáčce krémovou chuť a hlubokou vůni.