Zdroj: kivoart from Getty Images
Těstoviny penne pomodoro
Recept na chutné těstoviny alla penne pomodoro s rajčatovou omáčkou.
Ingredience
- 400 g těstovin penne
- 2 Lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička chilli vloček (nepovinné)
- 1 ks velký plech středně velkých rajčat
- 1 hrst čerstvé bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- parmazán ke strouhání
Nejnovější letáky
Postup
Rozvařte vodu v hrnci, osolte ji a přidejte těstoviny. Varíme je dle návodu na balení do al dente. Pozor, aby byly těstoviny lehce tvrdé - budou se dále vařit v omáčce.
Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek a chilli vločky. Ty přidávám pro lehké pálivé dobrodružství, ale pokud nejste fanoušci pikantních chutí, můžete je vynechat.
Jakmile česnek zezlátní, přihodíme nasekaná rajčata a orestujeme je do změknutí. Vše ochutíme solí a pepřem. Směs nechte na mírném ohni vařit asi 15 minut.
Hotové těstoviny sceďte (ale necháte trochu vody na straně pro pozdější případné ředění omáčky) a přidejte je do pánve s rajčaty. Někdy přidám lžíci těstovinové vody, aby omáčka lépe obalila těstoviny.
Nakonec přidejte čerstvou bazalku a lehce promíchejte.
Těstoviny Penne Pomodoro podávám přímo z pánve, posypávám čerstvě strouhaným parmazánem a zdobím dalšími listy bazalky.