INZERCE

Těsto na croissanty

Těsto na croissant. Croissanty jsou oblíbená francouzská snídaně. Těsto je lehké, nadýchané a plné vrstev. S náplní nebo bez ní, croissanty jsou vždy dobrou volbou!

INZERCE

Ingredience

porce
16
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 2 lžíce soli Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 10 g sušeného nebo Přidáno do
  • 20 g čerstvého droždí Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 300 g másla na listování Přidáno do
  • 1 vejce na potření Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Do mísy si dáme mouku, sůl, cukr a droždí. Přidáme mléko a zpracujeme v hladké těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny.

2. Krok

Když těsto vykyne, rozdělíme ho na dvě části. Každou část rozválíme na plát o tloušťce asi 1 cm. Na jeden plát těsto položíme 150 g másla a přiklopíme druhým plátem. Okraje pečlivě stlačíme, aby se zablokovalo máslo.

3. Krok

Těsto se máslem dáme na 20 minut do lednice. Poté těsto znovu rozválíme na plát o tloušťce 1 cm, složíme na třetiny a dáme zase chladit. Tento postup opakujeme ještě dvakrát.

4. Krok

Nakonec těsto rozválíme na plát o tloušťce asi ½ cm. Těsto si rozkrájíme na trojúhelníky, které odtud začneme zavinovat do tvaru croissantů.

5. Krok

Před pečením croissanty potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 220 stupňích asi 15 minut, dokud croissanty nebudou zlatavé.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty