Telecí ossobuco recept
Znáte recept na teleci ossobuco? Ossobuco je italské jídlo, které se skládá z tlustých plátků telecího hýžďového masa. Recept není nejjednodušší, ale to neznamená, že jej vy nezvládnete!
Ingredience
- 4 plátky telecí ossobuco
- 1⁄2 šálku hladké mouky
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky středně velké česneku
- 1 mrkev
- 1 středně velká stonková řapíkatá celerová větvička
- 1 plechovka strouhaných rajčat g
- 1⁄2 šálku vývaru
- 1⁄2 šálku suchého bílého vína
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve ossobuco plátky omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
Poté je obalte v mouce, aby se zvýšila jejich šťavnatost a chuť během vaření.
V hluboké pánvi nebo hrnci nahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte telecí ossobuco a smažte je z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
Poté je odeberte z pánve a odložte stranou.
Do stejné pánve přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer.
Osmažte je asi po dobu 5 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a začne se pěkně zlátnout.
Vraťte telecí ossobuco zpět do pánve se zeleninou.
Přidejte strouhaná rajčata, vývar a víno.
Promíchejte a přiveďte vše k varu.
Přidejte sušený rozmarýn, tymián, sůl a pepř dle chuti.
Snížte teplotu na nízkou a přikryjte pokličkou.
Nechte vařit po dobu přibližně 2 hodin, dokud se telecí maso nezačne odpařovat a stávat se měkkým a šťavnatým.
Občas promíchejte a případně dolijte vývarem, pokud se omáčka příliš zredukuje.
Během vaření si připravte přílohu. Můžete vařit rýži, brambory či široké nudle dle svého výběru.
Hotové telecí maso ossobuco podávejte s přílohou a ozdobte nasekaným česnekem a petrželkou.