Zdroj: imrandk for Freepik
Tefteli ruské masové kuličky
Tefteli je tradiční ruské jídlo z mletého masa, které je snadno připravitelné a chutně kořeněné. Tyto masové kuličky se vaří v rajčatové omáčce a mohou být servírovány s rýží nebo bramborovou kaší.
Ingredience
Pro Tefteli
- 500 g Hovězí mleté maso
- 1 Kus Cibule, nastrouhaná
- 2 Kus Česnekové stroužky, nasekané
- 2 KL strouhanka
- 1 Vejce vejce
- 1 KL sůl
- 1⁄2 KL pepř
Pro omáčku
- 1 Může Kousky rajčat (400g)
- 1 Kus Cibule, nasekaná
- 2 Kus Česnekové stroužky, nasekané
- 1 KL cukr
- 1 KL sůl
Nejnovější letáky
Postup
1. Pro recept na tefteli smíchejte v míse hovězí mleté maso, nastrouhanou cibuli, nasekaný česnek, strouhanku, vejce, sůl a pepř. Tvarujte z toho masové kuličky o průměru přibližně 4 cm.
2. Opečte kuličky z masa na pánvi s trochou oleje dohněda ze všech stran. Vyjměte je z pánve a odložte je stranou.
3. Pro omáčku orestujte nasekanou cibuli a česnek na stejné pánvi, dokud nejsou sklovité. Pak přidejte kousky rajčat, cukr a sůl a nechte omáčku 10 minut probublávat.
Vraťte masové kuličky zpět do omáčky a nechte je 20 minut dusit, dokud nebudou propečené.
5. Podávejte teftele s rýží nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!