INZERCE
Tatarák
Tatarský biftek neboli tatarák je jídlo, které se připravuje ze syrového hovězího masa. Připravte si chutný recept na domácí tatarák.
INZERCE
Ingredience
porce
2
- 250 g steaku zo sviečkovej
- 1 egg yolk v1
- 1 lžíce caraway v4
- 1⁄2 lžíce sůl
- 1⁄4 lžíce čerstvo mletého čierneho korenia
- 2 pl chive v1
- 2 pl červenej cibule
- 1 pl olive oil v12
- 3 stroužky česnek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
20 min.
1. Krok
Mäso pomeľte alebo ho nakrájajte nadrobno nožom.
2. Krok
Vytvarujte z neho placky a položte ich do stredu taniera.
3. Krok
Do placky urobte malý zárez a vložte doň žĺtok.
4. Krok
Pridajte rascu, soľ a korenie a potom nasekanú cibuľu a pažítku. Pokvapkajte olivovým olejom a všetko spolu premiešajte.
5. Krok
Ak chcete, pridajte nadrobno nakrájané sušené paradajky, kapary a niekoľko kvapiek tabasca, aby ste dodali trochu korenia. Po zmiešaní všetkého spolu zmes prelejte lyžicou do formy a vyklopte ju na tanier.
6. Krok
Tatársky biftek podávajte s tmavým ražným chlebom, ktorý ste zľahka opražili na olivovom oleji a potreli cesnakom.