INZERCE
Zdroj: Victority from Getty Images Pro
Tataki s wasabi omáčkou
Tataki s wasabi omáčkou je tradiční japonské jídlo, které skládá z lehce opékané ryby nebo masa, které je poté nakrájeno na tenké plátky a podáváno s omáčkou wasabi. Tento recept je ideální pro milovníky japonské kuchyně.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Tataki
- 400 g tuňáka
- 1 ks citron
Wasabi omáčka
- 2 Lžíce wasabi pasty
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 1 Lžíce rybího vývaru (dashi)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Nakrájejte tuňáka na kostky, celer a mrkev na tenké plátky. Potřete je citronovou šťávou a nechte odležet.
2. Krok
Připravte si pánvičku a na střední teplotě ji rozpalte. Přidejte tuňáka a z každé strany ho opečte po dobu jedné minuty, pak ho vyjměte a nechte odpočívat.
3. Krok
Připravte wasabi omáčku smícháním wasabi pasty, sojové omáčky a rybího vývaru.
4. Krok
Nakrájejte tuňáka na tenké plátky a rozložte je na talíř. Tataki posypte sezamem a polijte wasabi omáčkou.