Zdroj: Canva
Tartar z lososa
Máte rádi ryby? Co takhle vyzkoušet tartar z čerstvého lososa, který je naprostou pochoutkou? Pojďme na něj!
Ingredience
- 250 g čerstvého lososa
- 1⁄4 cibule
- 1 lžička křenu
- 1 lžička kapary
- 1 lžička petrželky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- sůl
- pepř
- Topinky
Nejnovější letáky
Postup
Prvně lososové filé omyjte, osušte a nakrájejte na velmi jemné kousky. Můžete ho také nahrubo nasekat a následně jemně posekat nožem, abyste dosáhli konzistence tartaru.
Přidejte do misky nakrájenou cibuli, křen, kapary, nasekanou petrželku, citronovou šťávu a také olivový olej.
Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
Můžete přidat více citronové šťávy, křenu či petrželky podle preference.
Všechny suroviny důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily a dochutily.
Tartar z lososa nechte v chladničce odpočinout minimálně 30 minut, aby se chutě propojily a losos pěkně změkl.
Před podáváním naaranžujte tartar na topinkách či na čerstvém chlebu. Můžete ozdobit plátkem citronu či větvičkou bylinky.
Můj tip, nejlepší je tartar z norského lososa!
Dobrou chuť.