INZERCE
Zdroj: FB: Recepty všeho druhu
Svíčková z králíka
Svíčková je tradiční české jídlo, které může být připravené i z jiného masa než hovězího. Vyzkoušejte tuto variantu se šťavnatým králíkem.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Králík a marináda
- 1 Úplný králík
- 2 kus cibule
- 2 kus mrkev
- 1 láhev piva
- 2 Lžíce solamylu
- 1 kus bobkový list
- 3 kus nové koření
Omáčka
- 200 ml Smetana
- 50 g máslo
- 1 kus citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Nakrájejte králíka na porce a nechte ho přes noc v marinádě z piva, cibule, mrkve, solamylu, bobkového listu a nového koření.
2. Krok
Králíka vyndejte z marinády, osušte a orestujte na másle. Přidejte zeleninu z marinády, trochu vody a dusíme do měkka.
3. Krok
Zeleninu a maso vyjmeme a zbylou šťávu propasírujeme. Přidáme smetanu, máslo a šťávu z citronu a omáčku provaříme.
4. Krok
Podáváme s knedlíkem.