INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7w1sat5wUFVLP0XR7Usn/77cc237098c946cd49bc1fba1f3579.png)
Švestky ve vlastní šťávě
Švestky zavařené ve vlastní šťávě jsou vynikajícím léčivým receptem pro dobrý zdravotní stav i pro zachování chuti tohoto ovoce mimo sezónu. Idealni k přípravě zákusků, palačinek nebo k snídani.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg švestek
- 500 g cukru
- citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Švestky omyjte, rozpulte a vyndejte pecky. Vložte do velkého hrnce s cukrem a nechte přes noc odstát, aby pustily šťávu.
2. Krok
Druhý den přidejte citronový štěstí. Pomalu vařte při mírném varu asi hodinu, dokud se švestky úplně nerozvaří a šťáva z nich nevyprchá.
3. Krok
Výslednou hmotou naplňte sklenice, které by měly být předem dobře vyčištěné a sterilizované, a zavřete je.
4. Krok
Sklenice obráceně nechte vychladnout. Švestky ve vlastní šťávě bez cukru jsou také jednou z variant.