INZERCE

Švestky ve vlastní šťávě

Švestky zavařené ve vlastní šťávě jsou vynikajícím léčivým receptem pro dobrý zdravotní stav i pro zachování chuti tohoto ovoce mimo sezónu. Idealni k přípravě zákusků, palačinek nebo k snídani.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 kg švestek Přidáno do
  • 500 g cukru Přidáno do
  • citron Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Švestky omyjte, rozpulte a vyndejte pecky. Vložte do velkého hrnce s cukrem a nechte přes noc odstát, aby pustily šťávu.

2. Krok

Druhý den přidejte citronový štěstí. Pomalu vařte při mírném varu asi hodinu, dokud se švestky úplně nerozvaří a šťáva z nich nevyprchá.

3. Krok

Výslednou hmotou naplňte sklenice, které by měly být předem dobře vyčištěné a sterilizované, a zavřete je.

4. Krok

Sklenice obráceně nechte vychladnout. Švestky ve vlastní šťávě bez cukru jsou také jednou z variant.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty