Švestkový koláč s tvarohem a drobenkou
Švestkový koláč s drobenkou a tvarohem. Je to tradiční český koláč, který spojuje jemný tvarohový krém s podzimními švestkami a vrchní vrstvou drobenky. Recept je jednoduchý na přípravu a výsledek je vždy nad očekávání.
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 200 g masla
- 1⁄2 Balíček prášku do pečiva
- 500 g cottage sýr
- 3 vejce
- 1⁄2 Balíček vanilkového cukru
- 500 g švestek
- citronová kůra
- 2 Lžíce oleje
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, polovinu másla a jedno vejce. Těsto by mělo být pružné a nelepivé. Těsto vložte na 30 minut do lednice.
Mezitím připravte náplň. Tvaroh, zbylá vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru promíchejte a odložte stranou.
Švestky omyjte, rozkrojte na půl a vyjměte pecky.
Těsto rozválejte a vložte do formy na koláč. Na těsto nalijte tvarohovou náplň a poklaďte švestkami.
Zbytek těsta, olej a zbytek cukru promíchejte a rozdrobte mezi prsty, abyste dostali drobenku. Tuto drobenku posypte na vrch koláče.
Pečte přibližně 40 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů. Drobenkový koláč se švestkami a tvarohem je na světě!