Zdroj: Pixabay : Fabiano Pimentel
Sušenky s vysokým obsahem bílkovin
Tento recept na sušenky s vysokým obsahem bílkovin je jako stvořený pro všechny fitness nadšence nebo prostě pro lidi, kteří chtějí uspokojit svou potřebu bílkovin chutným způsobem! Dělala jsem je mnohokrát jako pohoštění po tréninku a jsou naprostým hitem. Nejsou příliš sladké a proteinový prášek jim dodává extra texturu, která dokonale ladí s ovesnými vločkami a ořechy. S trochou mléka jsou prostě neodolatelné.
Ingredience
- 120 g Oves
- 100 g Proteinový prášek (vanilkový nebo čokoládový)
- 2 zralé banány
- 50 g Směs ořechů (nepovinné)
- 30 ml mléko
- 2 Vejce
- 1 Štipka sůl
- 1 KL prášek do pečiva
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct proteinové sušenky, nejprve předehřejte troubu na 175 °C. Doporučuji použít funkci ventilátoru, aby bylo zajištěno rovnoměrné rozložení tepla.
Banány rozmačkejte ve velké míse. Zjistila jsem, že nejlépe se to daří, když jsou banány hodně zralé, protože se pak lépe rozmačkají a mají větší přirozenou sladkost.
Do mísy přidejte proteinový prášek, ovesné vločky, vejce, prášek do pečiva a špetku soli. Vše dobře promíchejte, dokud nezískáte poměrně homogenní směs.
Ořechy nasekejte a přidejte je do těsta. Můžete použít jakýkoli druh ořechů, který máte rádi - já osobně miluji kombinaci mandlí a vlašských ořechů.
Mléko přidávejte pomalu, dokud těsto nezíská dobrou konzistenci - nemělo by být příliš řídké, ale přesto by se mělo dát snadno tvarovat.
Lžící nebo rukama vytvarujte asi 12 sušenek na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky by neměly být příliš tenké, jinak by mohly být příliš suché.
Proteinové sušenky pečte asi 15 minut, měly by být zlatavě hnědé. Nechte je asi 5 minut vychladnout na plechu a pak je přendejte na mřížku.