Sušenky princesky
Sušenky princesky jsou jedny z mých nejoblíbenějších cukroví pro svou jednoduchou přípravu a delikátní chuť. Připravila jsem je mnohokrát pro různé rodinné oslavy a vždycky zmizely jako první.
Ingredience
Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g masla
- 100 g moučkového cukru
- 1 kus vejce
- špetka soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
Krém:
- 150 g masla
- 10 lžic sušeného mléka
- 100 g moučkového cukru
- 2 Lžíce instantní kávy
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve si všechny ingredience odměříme a připravíme.
Mouku prosejeme do velké mísy.
Přidáme pokojově teplé máslo, moučkový cukr, vejce, špetku soli a vanilkový extrakt.
Všechno společně vypracujeme do hladkého těsta. Těsto pak zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočívat minimálně hodinu v lednici.
Poté těsto rozválíme na pomoučněný váleček na cca 5 mm silný plát. Vykrájíme kolečka průměru asi 5 cm.
Sušenky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 8 minut, dokud nezačnou získávat zlatavou barvu.
Vyjmuté sušenky necháme na plechu vychladnout.
Krém připravíte tak, že do misky nasypete instantní kávu a zalijete ji asi dvě lžíce vrouci vody.
Přidejte dvě lžíce cukru, které odeberete z celkové dávky, promíchejte a nechte vychladnout.
Vznikne nám tmavá kaše.
Pak máslo smíchejte se zbytkem cukru a sušeným mlékem.
Přilijte k nim kávu a společně vyšlehejte.
Každý spodní sušenek potřeme krémem a přiklopíme vrchní sušenkou.