INZERCE
Zdroj: limaomao from Getty Images
Sušené vepřové maso
Domácí sušené vepřové maso je vynikající a výjimečná pochoutka, kterou si můžete dopřát kdykoliv během roku. Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje mnoho přísad, potřebujete jen kvalitní kus masa a trochu trpělivosti.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Masový hlavní
- 2 kg vepřové maso (pečeně)
Nálev na sušení
- 250 g mořská sůl
- 50 g cukr
- 1 lžička černý pepř
- 4 kus bobkový list
- 4 kus celý hřebíček
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
7200 min.
1. Krok
Maso očistěte a odstraňte přebytečný tuk.
2. Krok
Do velké mise smíchejte mořskou sůl, cukr, pepř, bobkové listy a hřebíček a maso v ní obalte ze všech stran.
3. Krok
Maso vložte do plastového sáčku, pevně uzavřete a nechte v lednici sušit po dobu alespoň 2 dnů.
4. Krok
Po dvou dnech maso opláchněte a nechte v chladničce ještě další 2 dny odležet.
5. Krok
Maso poté můžete servírovat. Dobrou chuť!