INZERCE

Zdroj: limaomao from Getty Images

Sušené vepřové maso

Domácí sušené vepřové maso je vynikající a výjimečná pochoutka, kterou si můžete dopřát kdykoliv během roku. Tento recept je jednoduchý a nevyžaduje mnoho přísad, potřebujete jen kvalitní kus masa a trochu trpělivosti.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Masový hlavní

  • 2 kg vepřové maso (pečeně) Přidáno do

Nálev na sušení

  • 250 g mořská sůl Přidáno do
  • 50 g cukr Přidáno do
  • 1 lžička černý pepř Přidáno do
  • 4 kus bobkový list Přidáno do
  • 4 kus celý hřebíček Přidáno do
INZERCE

Postup

7200 min.
1. Krok

Maso očistěte a odstraňte přebytečný tuk.

2. Krok

Do velké mise smíchejte mořskou sůl, cukr, pepř, bobkové listy a hřebíček a maso v ní obalte ze všech stran.

3. Krok

Maso vložte do plastového sáčku, pevně uzavřete a nechte v lednici sušit po dobu alespoň 2 dnů.

4. Krok

Po dvou dnech maso opláchněte a nechte v chladničce ještě další 2 dny odležet.

5. Krok

Maso poté můžete servírovat. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2838 recepty

Rýže

176 recepty

Pomazánky

200 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

270 recepty

Mascarpone

132 recepty

Droždí

252 recepty

Dezert

1917 recepty

Nepečené

204 recepty