INZERCE

Zdroj: Unsplash

Jablečný štrůdl, snadný a rychlý recept

Jablečný štrůdl je klasickým českým dezertem, který je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Těsto

  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do

Náplň

  • 600 g oloupaných a nakrájených jablek Přidáno do
  • 100 g cukru krupice Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 1 Lžíce hl mouky Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.

Na těsto smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr a sůl. Vypracujte hladké těsto a nechte ho alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím si připravte náplň. Jablka smíchejte s cukrem, skořicí a hl. moukou. Těsto vyválejte na plát a na něm rozetřete náplň. Štrůdl zabalte do tvaru rolády a pečte ho v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Oběd

2788 recepty

Masové pokrmy

1370 recepty

Dršťky

118 recepty