INZERCE
Zdroj: Unsplash
Jablečný štrůdl, snadný a rychlý recept
Jablečný štrůdl je klasickým českým dezertem, který je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Těsto
- 250 g hladké mouky
- 125 g máslo
- 1 vejce
- 1 lžička cukru
Náplň
- 600 g oloupaných a nakrájených jablek
- 100 g cukru krupice
- 1 lžička skořice
- 1 Lžíce hl mouky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
Na těsto smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr a sůl. Vypracujte hladké těsto a nechte ho alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím si připravte náplň. Jablka smíchejte s cukrem, skořicí a hl. moukou. Těsto vyválejte na plát a na něm rozetřete náplň. Štrůdl zabalte do tvaru rolády a pečte ho v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut.