INZERCE

Zdroj: Unsplash

Jablečný štrůdl, snadný a rychlý recept

Jablečný štrůdl je klasickým českým dezertem, který je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a vůni. Jeho příprava je rychlá a výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Těsto

  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 125 g máslo Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do

Náplň

  • 600 g oloupaných a nakrájených jablek Přidáno do
  • 100 g cukru krupice Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 1 Lžíce hl mouky Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.

Na těsto smíchejte mouku, máslo, vejce, cukr a sůl. Vypracujte hladké těsto a nechte ho alespoň 30 minut odpočinout v lednici. Mezitím si připravte náplň. Jablka smíchejte s cukrem, skořicí a hl. moukou. Těsto vyválejte na plát a na něm rozetřete náplň. Štrůdl zabalte do tvaru rolády a pečte ho v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty