:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W0s050ZuCg_Ced8d7vkA/9e105ffb6ef8f8d6c51a56e293a011.jpeg)
Zdroj: Pixabay: Food-photography-by-Carys
Super vlhký dort z celých pomerančů
Výsledkem tohoto receptu je neuvěřitelně vlhký, zářivý pomerančový koláč, který je plný přírodní citrusové chuti.
Ingredience
- 2 Středně velké sladké pomeranče (s kůrou)
- 3 Velká vejce
- 11⁄4 šálky granulovaného cukru
- 0.6 šálek olivového oleje
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 11⁄2 lžíce prášku do pečiva
- 1⁄2 čajová lžička jedlé sody
- 1⁄2 čajová lžička Soli
- 2 šálky univerzální mouky
- Práškový cukr na poprášení
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na 175 °C (350 °F). Zjistila jsem, že tato teplota zajistí zlatavě hnědý povrch koláče. Formu na pečení vymažte tukem a vysypte moukou a dejte ji stranou na později.
Vezměte si sladké pomeranče a ujistěte se, že jsou důkladně omyté. Nakrájejte je na kousky a odstraňte z nich případná semínka. Nezapomeňte, že používáme celé pomeranče, takže je neloupejte. Ráda používám pomeranče vhodné pro kuchyňský robot, protože to usnadňuje proces mixování.
Vložte kousky pomeranče do kuchyňského robotu nebo mixéru a rozmixujte je na hotové pyré. Mělo by mít lehce kouskovitou konzistenci, abyste získali extra strukturu dortu.
Ve velké míse smíchejte vejce, cukr, olivový olej a vanilkový extrakt. Vejce o pokojové teplotě vám zajistí nejnadýchanější výsledek dortu.
Vmíchejte pomerančové pyré, aby byla směs homogenní.
Jakmile jsou mokré ingredience připravené, je čas na suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Smíchejte je v jiné míse.
Postupně přidávejte suché přísady do mokré směsi a dbejte na to, aby se vše dokonale spojilo. Je důležité, abyste to s mícháním nepřehnali, protože by se vám mohlo stát, že koláč bude hustší.
Těsto nalijte do připravené formy a vložte do předehřáté trouby na 50-60 minut. Kuchyni naplní vůně pomerančů!
Vždy se doporučuje provést test párátkem. Pokud vyjde čistý, je koláč hotový! Než koláč přenesete na drátěnou mřížku, nechte ho asi 10 minut vychladnout ve formě.
Po úplném vychladnutí posypeme vrchní část moučkovým cukrem. Dodá to dortu pěkný vzhled a trochu sladkosti navíc.