INZERCE

Zdroj: Pixabay: Food-photography-by-Carys

Super vlhký dort z celých pomerančů

Výsledkem tohoto receptu je neuvěřitelně vlhký, zářivý pomerančový koláč, který je plný přírodní citrusové chuti.

INZERCE

Ingredience

porce
9
  • 2 Středně velké sladké pomeranče (s kůrou) Přidáno do
  • 3 Velká vejce Přidáno do
  • 114 šálky granulovaného cukru Přidáno do
  • 0.6 šálek olivového oleje Přidáno do
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu Přidáno do
  • 112 lžíce prášku do pečiva Přidáno do
  • 12 čajová lžička jedlé sody Přidáno do
  • 12 čajová lžička Soli Přidáno do
  • 2 šálky univerzální mouky Přidáno do
  • Práškový cukr na poprášení Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na 175 °C (350 °F). Zjistila jsem, že tato teplota zajistí zlatavě hnědý povrch koláče. Formu na pečení vymažte tukem a vysypte moukou a dejte ji stranou na později.

2. Krok

Vezměte si sladké pomeranče a ujistěte se, že jsou důkladně omyté. Nakrájejte je na kousky a odstraňte z nich případná semínka. Nezapomeňte, že používáme celé pomeranče, takže je neloupejte. Ráda používám pomeranče vhodné pro kuchyňský robot, protože to usnadňuje proces mixování.

3. Krok

Vložte kousky pomeranče do kuchyňského robotu nebo mixéru a rozmixujte je na hotové pyré. Mělo by mít lehce kouskovitou konzistenci, abyste získali extra strukturu dortu.

4. Krok

Ve velké míse smíchejte vejce, cukr, olivový olej a vanilkový extrakt. Vejce o pokojové teplotě vám zajistí nejnadýchanější výsledek dortu.

5. Krok

Vmíchejte pomerančové pyré, aby byla směs homogenní.

6. Krok

Jakmile jsou mokré ingredience připravené, je čas na suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Smíchejte je v jiné míse.

7. Krok

Postupně přidávejte suché přísady do mokré směsi a dbejte na to, aby se vše dokonale spojilo. Je důležité, abyste to s mícháním nepřehnali, protože by se vám mohlo stát, že koláč bude hustší.

8. Krok

Těsto nalijte do připravené formy a vložte do předehřáté trouby na 50-60 minut. Kuchyni naplní vůně pomerančů!

9. Krok

Vždy se doporučuje provést test párátkem. Pokud vyjde čistý, je koláč hotový! Než koláč přenesete na drátěnou mřížku, nechte ho asi 10 minut vychladnout ve formě.

10. Krok

Po úplném vychladnutí posypeme vrchní část moučkovým cukrem. Dodá to dortu pěkný vzhled a trochu sladkosti navíc.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty