Zdroj: juefraphoto from Getty Images
Studený tvarohový koláč s mascarpone a jahodami
Studený tvarohový koláč s mascarpone a jahodami je ideálním dezertem na léto. Není třeba ho péct, je jednoduchý na přípravu a jahody mu dodají jedinečnou ovocnou chuť. Díky použití sýru mascarpone je cheesecake jemný a má krémovou chuť.
Ingredience
- 230 g Sušenky
- 100 g Máslo
- 500 g Sýr mascarpone
- 1 šálek Moučkový cukr
- 1 citron
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
- 2 lžička želatiny
- 4 lžíce Vroucí voda
- 300 g čerstvé jahody
Nejnovější letáky
Postup
Sušenky rozemelte na malé kousky (můžete použít mixér). Rozpusťte máslo a smíchejte ho s mletými sušenkami.
Tato směs bude základem pro tvarohový koláč. Rozetřete ji na dno dortové formy a důkladně prohněťte.
Rozpusťte želatinu ve vroucí vodě a nechte ji vychladnout. Mezitím smíchejte mascarpone s moučkovým cukrem. Přidejte citronovou kůru a vanilkový extrakt.
Vychladlou želatinu přidejte do sýrové směsi, důkladně promíchejte a nalijte na piškotový základ.
Jahody omyjte, rozkrojte napůl a naaranžujte na tvarohový koláč.
Tvarohový koláč uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Před podáváním ozdobte dalšími jahodami.