INZERCE

Zdroj: juefraphoto from Getty Images

Studený tvarohový koláč s mascarpone a jahodami

Studený tvarohový koláč s mascarpone a jahodami je ideálním dezertem na léto. Není třeba ho péct, je jednoduchý na přípravu a jahody mu dodají jedinečnou ovocnou chuť. Díky použití sýru mascarpone je cheesecake jemný a má krémovou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 230 g Sušenky Přidáno do
  • 100 g Máslo Přidáno do
  • 500 g Sýr mascarpone Přidáno do
  • 1 šálek Moučkový cukr Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • 2 lžička želatiny Přidáno do
  • 4 lžíce Vroucí voda Přidáno do
  • 300 g čerstvé jahody Přidáno do
INZERCE

Postup

270 min.
1. Krok

Sušenky rozemelte na malé kousky (můžete použít mixér). Rozpusťte máslo a smíchejte ho s mletými sušenkami.

2. Krok

Tato směs bude základem pro tvarohový koláč. Rozetřete ji na dno dortové formy a důkladně prohněťte.

3. Krok

Rozpusťte želatinu ve vroucí vodě a nechte ji vychladnout. Mezitím smíchejte mascarpone s moučkovým cukrem. Přidejte citronovou kůru a vanilkový extrakt.

4. Krok

Vychladlou želatinu přidejte do sýrové směsi, důkladně promíchejte a nalijte na piškotový základ.

5. Krok

Jahody omyjte, rozkrojte napůl a naaranžujte na tvarohový koláč.

6. Krok

Tvarohový koláč uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Před podáváním ozdobte dalšími jahodami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty