Steak Tartare
Steak tartare recept je tradiční specialita francouzské kuchyně, která se v České republice získala velkou oblibu. Je to pokrm z čerstvého syrového hovězího masa, které je nasekáno na malé kousíčky a dochuceno různými kořeními a přísadami.
Ingredience
- 200 g kvalitního hovězího bůčku nebo svíčkové
- 2 žloutky
- 1 malé cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžící francouzské hořčice
- 4 Lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- několik plátků francouzského chleba
Nejnovější letáky
Postup
Můžete koupit už předem nasekaný hovězí bůček, nebo si ho nakrájejte co nejjemněji doma. Důležité je, aby maso bylo čerstvé a kvalitní.
Měkkou vnitřní část cibule nastrouhejte a přidejte k masu. Česnek prolisujte. Přidejte hořčici, žloutky, olivový olej, sůl a pepř. Vše pečlivě promíchejte dohromady. Vše můžete naladit i trochou citronové šťávy.
Z finální směsi tvarujte na talíři kopce, které můžete dozdobit křížem ze sardinek nebo ančoviček. Podávejte s plátkem chleba.
Jídlo servírujte ihned poté, co je připravené. Nemělo by se nechat dlouho odstát, jelikož maso ztrácí svou kvalitu a chuť.