INZERCE
Šťavnaté knedlíčky pirohy
Ochutnejte východoevropskou specialitu, pirohy, které ohromí snadnou přípravou i chutí!
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kg zlatých brambor
- sůl
- 100 gramů ostrého sýra čedar
- 1 lžíce máslo
- čerstvá pažitka
- 360 gramů hladké mouky
- 110 ml mléka
- 2 vejce
- 7 gramů soli
- 10 gramů oleje nebo másla
- Máslo na smažení
- plátky Cibule nakrájená na tenké
- Zakysaná smetana na podávání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Oškrábejte a nakrájejte kilo brambor, vařte ve vodě se špetkou soli.
2. Krok
Scedit, rozmačkat brambory a přidat nastrouhaný sýr a máslo.
3. Krok
Připravte těsto smícháním mléka, vajec, mouky, soli a oleje.
4. Krok
Nechte těsto odpočívat, poté zpracovávejte 6-8 minut.
5. Krok
Rozválejte těsto, vykrajujte kruhy.
6. Krok
Nanesete náplň na kruhy, složte a zalepte okraje.
7. Krok
Vařte pirohy ve vodě se solí, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě minuty.
8. Krok
Přeneste pyrohy na mřížku na ochlazení.
9. Krok
Orestujte pirohy na másle s cibulí (volitelné).
10. Krok
Podávejte se zakysanou smetanou a pažitkou nahoře.