INZERCE
Zdroj: rostislavsedlacek from Canva
Šťáva z květů černého bezu za studena
Osobitý a obzvláště osvěžující nápoj, který si můžete připravit v létě, když kvete černý bez, a užívat po zbytek roku. Tato studená metoda zachovává co nejvíce přírodních vitaminů a minerálních látek.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 30 ks Květů černého bezu
- 3 l vody
- 11⁄2 kg cukru
- 4 ks Citrony
- 50 g kyseliny citronové
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
1440 min.
1. Krok
Květy bezu očistěte a dáte do velké nádoby. Přidejte na plátky nakrájené citrony.
2. Krok
Přidejte cukr a kyselinu citronovou. Vše zalijte vodou a dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.
3. Krok
Nádobu přikryjte a nechte 24 hodin odstát na chladném a temném místě.
4. Krok
Po 24 hodinách šťávu přeceďte přes plátýnko nebo gázu do lahví.
5. Krok
Lahve uzavřete a uložte na chladném místě. Šťávu spotřebujte do půl roku.