INZERCE

Zdroj: rostislavsedlacek from Canva

Šťáva z květů černého bezu za studena

Osobitý a obzvláště osvěžující nápoj, který si můžete připravit v létě, když kvete černý bez, a užívat po zbytek roku. Tato studená metoda zachovává co nejvíce přírodních vitaminů a minerálních látek.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 30 ks Květů černého bezu Přidáno do
  • 3 l vody Přidáno do
  • 112 kg cukru Přidáno do
  • 4 ks Citrony Přidáno do
  • 50 g kyseliny citronové Přidáno do
INZERCE

Postup

1440 min.
1. Krok

Květy bezu očistěte a dáte do velké nádoby. Přidejte na plátky nakrájené citrony.

2. Krok

Přidejte cukr a kyselinu citronovou. Vše zalijte vodou a dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.

3. Krok

Nádobu přikryjte a nechte 24 hodin odstát na chladném a temném místě.

4. Krok

Po 24 hodinách šťávu přeceďte přes plátýnko nebo gázu do lahví.

5. Krok

Lahve uzavřete a uložte na chladném místě. Šťávu spotřebujte do půl roku.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty