Špagety carbonara se smetanou
Špagety carbonara se smetanou jsou lahodnou variantou tradičního italského pokrmu. Jsou ideální pro rychlý oběd nebo večeři.
Ingredience
- 400 g špagety
- 150 g Slanina
- 4 ks žloutky
- 200 ml Smetana ke šlehání
- 100 g parmezán
- 4 stroužky Česnek
- bazalka na ozdobu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.
Mezitím na pánvi osmahněte slaninu, přidejte rozdrcený česnek a chvíli restujte.
V míse smíchejte žloutky, smetanu a nastrouhaný parmazán. Promíchejte a dochuťte podle chuti.
Když jsou špagety uvařené, odeberte pár lžic z vroucí vody a těstoviny slijte.
Špagety přidejte na pánev ke slanině a česneku, promíchejte a poté přidejte směs žloutků, smetany a parmazánu. Rychle promíchejte, aby se všechny ingredience spojily, a přidejte trochu vody na vaření těstovin podle toho, jak hustou konzistenci preferujete.
Chvíli míchejte a odstavte.
Nakonec posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem a ozdobte lístky bazalky.