Zdroj: gwenael le vot from Getty Images
Smetanový nákyp s kuřecím masem a bramborami
Tento recept na krémové kuře s bramborami je jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Jeho bohatá, hluboká chuť a smetanovost je něco, co pokaždé potěší mou duši. Tuto kombinaci kuřecího masa a brambor jsem vždy milovala a přidání smetany dělá pokrm ještě lahodnějším. Když ho připravuji, celý dům se naplní příjemnou vůní, po které všem vyhládne a těší se na jídlo.
Ingredience
- 1 kg Brambory
- 4 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Cibule
- 3 stroučky Česnek
- 2 lžíce Máslo
- 200 ml šlehačka
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Na pánvi rozehřeji máslo, přidám nakrájenou cibuli a česnek a smažím je, dokud nezesklovatí.
Poté přidám kousky kuřete, osolím, opepřím a smažím, dokud kuře nezezlátne.
Když je kuře hotové, přidám nakrájené brambory a smetanu, vše promíchám a dusím asi 10 minut.
Poté vše přendám do nádoby odolné vůči troubě a peču v troubě asi 30 minut (nebo dokud brambory nezměknou).