INZERCE

Zdroj: Pixabay: Stewe

Smažená játra

Smažená játra miluju, babička nás jimi častovala pořád. Tajemství je v jednoduchosti a kvalitě surovin. Trik na dokonalá smažená játra spočívá v tom, že je nesmíte převařit, protože se mohou snadno vysušit, ale pokud jsou správně uvařená, budou měkká a křehká.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g kuřecí játra Přidáno do
  • 100 g margarín Přidáno do
  • 1 Hlava červená cibule Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • Mouka na třepení Přidáno do
  • Koriandr k podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Nejprve očistěte kuřecí játra od blan a nakrájejte je na menší kousky. Dbejte na to, aby kousky nebyly větší než 5 cm, jinak se nebudou vařit rovnoměrně. Játra osolte a opepřete podle chuti.

2. Krok

Do jednoho talíře rozšlehejte vejce a do druhého nasypte mouku. Kousky jater dobře obraťte, nejprve ve vejci a poté v mouce.

3. Krok

Na pánvi rozpusťte trochu margarínu a opatrně přidejte kousky jater. Každou stranu opečte na středním plameni, ale nenechávejte ji příliš dlouho, maximálně 2-3 minuty. Když játra přestanou být růžová, znamená to, že jsou hotová.

4. Krok

Mezitím nakrájejte cibuli na plátky a po vyjmutí jater z pánve přidejte cibuli. Cibuli trochu osmahněte na margarínu, který zbyl z jater.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty