Zdroj: Pixabay: Stewe
Smažená játra
Smažená játra miluju, babička nás jimi častovala pořád. Tajemství je v jednoduchosti a kvalitě surovin. Trik na dokonalá smažená játra spočívá v tom, že je nesmíte převařit, protože se mohou snadno vysušit, ale pokud jsou správně uvařená, budou měkká a křehká.
Ingredience
- 500 g kuřecí játra
- 100 g margarín
- 1 Hlava červená cibule
- sůl
- pepř
- Mouka na třepení
- Koriandr k podávání
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve očistěte kuřecí játra od blan a nakrájejte je na menší kousky. Dbejte na to, aby kousky nebyly větší než 5 cm, jinak se nebudou vařit rovnoměrně. Játra osolte a opepřete podle chuti.
Do jednoho talíře rozšlehejte vejce a do druhého nasypte mouku. Kousky jater dobře obraťte, nejprve ve vejci a poté v mouce.
Na pánvi rozpusťte trochu margarínu a opatrně přidejte kousky jater. Každou stranu opečte na středním plameni, ale nenechávejte ji příliš dlouho, maximálně 2-3 minuty. Když játra přestanou být růžová, znamená to, že jsou hotová.
Mezitím nakrájejte cibuli na plátky a po vyjmutí jater z pánve přidejte cibuli. Cibuli trochu osmahněte na margarínu, který zbyl z jater.