Slané koláče z kvašeného těsta
Sladký cop určitě znáte. Pokud však dáváte přednost slanému, připravte si tento. I když se jedná o kvašené těsto, jeho příprava není náročná, stačí všechny ingredience smíchat. Navíc vám z receptu vyjdou dva copánky, takže můžete rovnou vyzkoušet dva náplně.
Ingredience
Koš
- 400 g mouka hladká speciální
- 200 g celozrnná mouka
- 1 čl Sůl
- 10 g sušené droždí
- 75 ml řepkový olej
- 300 ml vlažné mléko
Náplň 1
- 120 g Hrubě nastrouhaný sýr eidam
- 100 g Smetanový sýr
- 3 pl mléko
- 30 g Sýr Niva
- česnekové koření
- oregano
Nádivka 2
- 120 g strouhaný sýr
- 100 g Krémový sýr
- 200 g Konzerva mix Mexiko
- Sůl
- Koření
- česnekové koření
- uzená paprika
Nástroje
- Vajíčko na tvrdo
Nejnovější letáky
Postup
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Mícháme v kuchyňském robotu přibližně 5 minut.
Připravené těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout hodinu.
Rozdělíme připravené těsto na dvě části. Každou část vyválíme do tvaru obdélníka.
Na každé plnění všechno spolu smícháme.
Na rozválenou polovinu těsta namažeme náplň a srolujeme. Jako roládu. Podélně rozřízneme a zapleteme jako cop. Stejně postupujeme i s druhou částí těsta a druhým typem náplně.
Cop s syrovou náplní stočíme do kruhu a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pletenec s zeleninovou náplní přemístíme do formy na biskupský chléb vystlanou pečicím papírem. Také potřeme vejcem.
Pečeme při teplotě 185 stupňů. Po 15 minutách jsem přepnula na horkovzdušný. Když bylo těsto z vrchu už zlatavé, přikryla jsem ho alobalem a ještě dopekla. Celkový čas pečení byl cca 40-45 minut. Po dopečení necháme úplně vychladnout.